App Innovation Game

Maak kennis met de technologie van low-code en ervaar de voordelen voor uw organisatie

De wereld is in transitie en om bij te blijven, willen en moeten overheden versneld digitaliseren. Low-code technologie biedt nieuwe wendbaarheid en bevrijdt organisaties van rigide systemen. Tijdens de App Innovation Game maak je kennis met de technologie en ervaar je de voordelen voor jouw organisatie. De App Innovation Game biedt een enerverende ervaring waarbij we samen ambitieuze digitale doelen stellen, gericht op het innoveren van de publieke sector. In drie workshops werken we van strategische uitdagingen naar concrete doelen en realistische oplossingen. Met de App Innovation stappen we samen buiten bestaande kaders en gebruiken we technologie om tot nieuwe oplossingen te komen, waardoor de digitalisering wordt versneld. 

Binnen één maand klaar voor uw eerste MVP

Het doel?

Tijdens onze driedelige workshop-serie "Overmorgen, Vandaag & Morgen" werken we samen aan het opstellen van een routekaart voor versnelde digitalisering, beginnend bij de strategie en eindigend bij concrete scenario's die uw organisatie meteen kan implementeren. Dit is dé kans om uw organisatie voor te bereiden op de toekomst van digitalisering en direct aan de slag te gaan met de eerste stappen. Doe mee en ontdek hoe u de digitale transformatie van uw organisatie kunt versnellen!

Workshop week 1:
de organisatie van overmorgen
Workshop week 2:
de organisatie van morgen
Workshop week 3:
de organisatie van vandaag

Begin met het einde in gedachten

Workshop Overmorgen

Digitale transformatie gaat niet alleen over technologie, maar vooral over hoe overheden nieuwe mogelijkheden omarmen en inzetten om nieuwe waarde voor burgers en ondernemers te creëren. Als gemeente moet je bepalen welke strategische prioriteiten je stelt. Wil je de meest betrouwbare, professionele, snelle, klantvriendelijke, innovatieve, flexibele of efficiënte overheid zijn? Deze keuze heeft veel impact op hoe je digitalisering vormgeeft.

In de eerste workshop van onze driedelige workshopreeks nemen we de langetermijn ambities onder de loep en bepalen we de waardepropositie en bijbehorende prioriteiten. Vervolgens formuleren we challenge statements, oftewel strategische uitdagingen die passen bij jouw gemeente van Overmorgen. In de volgende workshop ontleden we deze statements stapsgewijs.

Bedenk nieuwe oplossingen

Workshop Morgen

Tijdens de tweede workshop ligt de focus op het bedenken en prioriteren van concrete oplossingen. De oplossingen met het meeste potentieel worden vervolgens gedetailleerd uitgewerkt met behulp van onze App Canvas. Deze tool stimuleert out-of-the-box denken en toetst de apps op strategisch belang, praktische waarde en haalbaarheid.

De meest waardevolle App innovaties gaan door naar de pitchronde voor het hoger management. Zij bepalen uiteindelijk welke apps als winnaar uit de bus komen en verder worden uitgewerkt. Op basis van de prioriteiten van het management wordt vervolgens een globale routekaart opgesteld voor de komende jaren. Deze routekaart biedt inzicht in de scenario's die het snelst kunnen worden aangepakt. Tijdens de derde workshop worden deze scenario's verder uitgewerkt.
Dit levert de App Innovation Game jouw organisatie op
  • Visiedocument voor digitale transformatie met belangrijkste thema’s en uitdagingen.
  • Routekaart voor procestransformatie voor de korte, middellange en langere termijn.
  • Uitgewerkte solutions op basis van Apps Canvas voor vandaag en morgen.
  • Globaal solution architectuur van eerste apps.
  • Actie en adoptie plan voor de eerste Apps.

Werk maken van de toekomst

Workshop Vandaag

In de derde workshop maken we de zaken concreet door de NOW-scope te bepalen. We onderzoeken wat er met moderne technologie kan worden gerealiseerd en wat de organisatie aankan. Op basis hiervan vertalen we dit naar een actieplan.

Tijdens de workshop definiëren we, met de strategische prioriteiten als uitgangspunt, een Minimal Viable Product en combineren we de functionele mogelijkheden van low code technologie met de bestaande technische en organisatorische omstandigheden.

Na de App Innovation Game ben je helemaal klaar om te versnellen met digitaliseren en kun je jouw eerste app op korte termijn lanceren.

Meld je aan voor de app innovation game.

Zet de eerste stap

Heeft u interesse in de App Innovation Game of wilt u meer informatie over de workshops en wat u kunt verwachten? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen spoedig contact met u op!
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

Contact Reykjavikstraat 1
3543 KH Utrecht
030-8008000
contact@2at.nl