Low code in het publieke domein

Wendbaar zijn in een dynamische wereld

Maatschappelijke veranderingen vragen de publieke organisaties om flexibeler te zijn en sneller in te spelen op ontwikkelingen. Technologie wordt geacht dit te ondersteunen, maar helaas is dit niet altijd het geval. Ontwikkelingen op het gebied van cloud, data en low-code bieden juist een heel nieuw perspectief met hele nieuwe kansen. Hieronder geformuleerd wat u kunt verwachten:


  • Excellente processen 
  • Wendbare organisatie 
  • Lagere ontwikkelingen- en beheerskosten
  • Beveiligd integraal samenwerken
  • Vermindering van risico's 

Hoe helpt Low Code jouw organisatie?

De kracht van het power platform

Digitale flexibiliteit en datagedrevene werken zijn begrippen die heel breed zijn en niet altijd tot de verbeelding spreken. Aan de hand van een aantal speerpunten leggen wij graag uit hoe het Power Platform bijdraagt aan flexibiliteit en wendbaarheid binnen uw organisatie. 
Optimaal samenwerken
Low-code kan afdelingen, ketens en organisaties makkelijker met elkaar verbinden om ervoor te zorgen dat elke doelrgoep een persoonlijke ervaring geboden wordt die past bij de situatie. Iedereen binnen de organisatie heeft aansluiting op dezelfde digitale processen en werkt vanuit dezelfde data. 
Datagedreven innovatie
Data biedt nieuwe inzichten, helpt processen effectiever te maken en maakt slimmere dienstverlening mogelijk. Datagedrevene werken heeft de toekomst voor de publieke sector. 
Organisatiebreed inzetbaar
Low-code biedt de mogelijkheid voor minder technische medewerkers om toch aan de slag te gaan met het maken van eigen applicaties afgestemd op hun behoeften, het Power Platform biedt hierin diverse opties. Dit geeft IT-afdelingen de mogelijkheid om zich te focussen op de complexe ICT-vraagstukken. 

Low code in de praktijk

Pragmatische voorbeelden

Wij geven u graag een aantal voorbeelden, zodat de impact van deze technologie tastbaar wordt. 
  • Snel een nieuw gemeentelijk proces
  • Meer uit mensen halen
  • Beter onderzoek in moeilijke tijden

Gedurende de eerste COVID-19 golf werden gemeentes overspoeld met massale hoeveelheden telefoontjes, mailtjes en berichten. Een lokale overheid kan niet met verkeer van dit formaat omgaan. Dankzij het Power Platform werd het mogelijk om snel te schakelen, werden portalen gemaakt waar burgers zelf de statussen bij kunnen houden en werd een chatbot met kunstmatige intelligentie (AI) gerealiseerd die de mensen te woord kon staan. 

Een infrastructuur beheerder in Nederland moest om aan de wettelijke kaders te voldoen haar output met 30% verhogen. Dit bracht hen in een lastige situatie, ook vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Een efficiëntie slag moest dus gemaakt worden, de ideale vraag voor het Power Platform. 

Één van de grootste kostenposten van universiteiten is het onderzoek dat wordt gedaan. Toen de gevolgen van de pandemie zich gingen uitrollen werd al snel duidelijk dat dat onderzoek niet altijd doorgezet kon worden zoals dat altijd gebeurde. De kwaliteit van het onderzoek en het onderwijs namen af. Aan de hand van het Power Platform werd er een Power App gerealiseerd die het mogelijk maakte om de budget verdelingen te monitoren, grip op werkzaamheden te verbeteren en effectiever samen te werken. 

Download de whitepaper

Er is nog veel meer te ontdekken

Betreffende het onderwerp;  "low-code in het publieke domein", hebben wij een uitgebreide whitepaper waar we verder ingaan op deze materie. Download hem hieronder vrijblijvend. 

Demo aanvragen?

Get in touch

Benieuwd wat 2at kan betekenen? Problemen zijn er om verholpen te worden, zeker in de educatieve sector. Is er een probleem en is door de digitale bomen het bos niet meer zichtbaar? Alles begint met een goed gesprek. Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

Contact Reykjavikstraat 1
3543 KH Utrecht
030-8008000
contact@2at.nl
Altijd op de hoogte blijven? Durf van wel!
Bij 2at houden wij u graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie binnen het publieke domein. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
×