17 november 2022

Waarom is Low-code zo relevant voor publieke organisaties?

Publieke organisaties hebben voortdurend te maken met diverse belanghebbenden en complexe, gereguleerde bedrijfsprocessen, die ook nog eens dynamisch van aard zijn. Uitvoeringsorganisaties werken bijvoorbeeld binnen een hele specifieke context, evenals gemeentes kunnen ze in transitie zijn naar een meer data -of klantgedreven manier van werken. In dit soort gevallen voldoet het huidige aanbod aan digitale oplossingen eigenlijk niet aan de behoeftes en zijn er dus geen kant-en- klare applicaties te koop die echt voldoen aan de vraag.

Dan lijkt men vaak nog maar één optie over te hebben, en dat is een applicatie (zelf) te laten bouwen. Dit hoeft helemaal niet, er is namelijk een veel gunstiger alternatief.

Kant-en-klare applicatie of maatwerk oplossingen?

Kant-en-klare applicaties kopen is aantrekkelijk. Ze kunnen snel worden ingezet en vereisen minder interne – hoewel vaak gespecialiseerd – personeel om het te kunnen onderhouden. Echter, is het vaak het geval dat de juiste oplossingen niet aanwezig zijn en als het wel aanwezig is, de oplossing niet wendbaar genoeg fungeert voor de constant veranderende omgevingsomstandigheden. Het alternatief hiervoor is het bouwen van op maat gemaakte software. Omdat het hier om maatwerk gaat, duurt het langer om te ontwikkelen, zijn de kosten van zowel productie als onderhoud een stuk hoger en brengt het allerlei productrisico’s met zich mee. Wel positief aan deze oplossing is, dat het veelal beter aansluit
bij de bedrijfsprocessen en dat je als organisatie flexibeler bent om je bedrijfsprocessen af te kunnen stemmen op de veranderende marktomstandigheden. 

Beide oplossingen zijn niet ideaal en al helemaal niet als het gaat om de digitalisering van primaire processen, waar publieke organisaties geen risico’s kunnen lopen en technologie het excellente proces niet in de weg mag zitten.

Maar is er dan helemaal geen oplossing? Bij 2at vinden we van wel.

Een flexibel platform voor uw bedrijfsprocessen


Met het Power Platform kunt u de voordelen van de kant-en-klare applicaties en maatwerk oplossingen combineren. Het Power platform integreert no code (op basis van een “drag & drop” ervaringen applicaties configureren) en low-code (op basis van laagdrempelige formules applicaties modelleren) met pro-code (applicaties uitbreiden met professioneel maatwerk) in een platform. Op basis van een no/low-code fundament kunt u aangevuld met pro-code toch applicaties bouwen, die unieke of innovatieve bedrijfsprocessen maximaal ondersteunen. Ook geniet u van diverse andere voordelen als minimale risico ten opzichte van ontwikkeltrajecten en lagere kosten. Met het Power platform bent u in staat om heel snel (zelfstandig) bedrijfskritische applicaties te bouwen, die aansluiten op wat uw organisatie nodig heeft. Ook biedt het Power Platform wendbaarheid, waardoor u snel uit kunt breiden, aanpassingen door kunt voeren als de omgeving daarom vraagt of u nieuwe efficiency mogelijkheden identificeert.

Maatschappelijke waarde creëren met het Power Platform


Het Power Platform stelt u in staat om boven op een toekomstbestendig raamwerk, met out of the box mogelijkheden, workflows en apps te maken om uw bedrijfsprocessen te digitaliseren. Ook bent u met het Power Platform veel beter in staat om uw mensen en uw data in alle bedrijfsfuncties en over organisaties heen, beter te laten samenwerken. Door de koppeling met Office 365 integreren deze applicaties naadloos met uw digitale werkplek. Op deze manier is uw organisatie steeds capabeler om echt maatschappelijke waarde te creëren.Het raamwerk van het Power Platform biedt geavanceerde Data en AI-functionaliteiten om uwprocessen nog slimmer te maken. Ook zorgt de integratie met Azure ervoor dat u toegang heeft tot een van de krachtigste data platformen. Tot slot, en niet heel onbelangrijk in de tijd waarin wij nu leven, biedt het Power Platform een breed spectrum aan integratiemogelijkheden. U kunt op basis van bestaande API’s, moderne applicaties ontsluiten, maar u kunt ook via RPA (robot gestuurde procesautomatisering) toegang krijgen tot van legacy-systemen.

Ontdek uw mogelijkheden


Bent u dus op zoek naar een unieke, innovatieve oplossing, waar geen kant-en-klare applicatie echt goed
op aansluit? Dan heeft u meer opties, dan enkel het bouwen van een eigen applicatie.

Het Power Platform biedt het fundament voor uw applicatie en ondersteunt snelle applicatieontwikkeling voor bedrijfskritische processen als nooit tevoren. In onze visie, vraagt deze snelle applicatieontwikkeling ook om een andere aanpak. Bij 2at werken we daarom als partners nauw samen en verbinden wij ons aan uw succes. Wilt u nu meer weten over low- code, het Power Platform of onze manier van werken? Neem dan contact op.

Wij hebben ook nog een uitgebreid verslag over low-code in het publieke domein die u kunt raadplegen
voor meer informatie over dit onderwerp. Klik hier voor meer informatie!

Dave Kiwi Auteur

Vraag een demo aan

Op zoek naar extra inspiratie?

Heeft de informatie op onze website je weten te triggeren of ben je op zoek naar specifieke informatie? Vraag dan eens een demo aan en laat ons in de opmerking weten waar je naar op zoek bent. Wij vertellen je graag meer over onze visie, strategie of kennis op het gebied van technologie.

Overig nieuws

Contact Reykjavikstraat 1
3543 KH Utrecht
030-8008000
contact@2at.nl