09 februari 2023

De Open Universiteit ontwikkelt samen met 2at en partners de Digitale Campus

Slimme digitalisering kan een flinke boost geven aan de ervaringen van studenten en docenten,  en inspelen op de verdergaande flexibilisering van het onderwijs. De Open Universiteit (OU) heeft stevige ambities op dit punt en heeft hier onder andere 2at bij betrokken als partner voor het ontwikkelen van een state-of-the-art Digitale Campus voor haar studenten, docenten en medewerkers.
  • De Open Universiteit heeft de ambitie om een voortrekkersrol te blijven vervullen in het bieden van hoogwaardig, gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs.
  • 2at ontwikkelt de Digitale Campus voor de Open Universiteit, in samenwerking met partners, vanuit een aanpak waarin de student centraal staat. De oplossing is onderscheidend ten opzichte van bestaande softwareoplossingen en CRM-systemen.
  • Het resulteert in een totaaloplossing die ervoor zorgt dat de Open Universiteit toekomstbestendig en flexibel is en studenten en docenten het allerhoogste gemak biedt.

De Open Universiteit is dé deeltijduniversiteit van Nederland en Vlaanderen en loopt voorop bij het bieden van hoogwaardig, gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs. De universiteit maakt het wetenschappelijk onderwijs toegankelijk voor wie flexibel moet of wil studeren. Om een voortrekkersrol op dit terrein te kunnen blijven vervullen, zet de Open Universiteit hoog in op het gebruik van moderne digitale technologie. De ambitie voor de komende jaren is om zowel de processen als de IT-voorzieningen naar een volgend niveau te brengen en daarmee onderscheidend te zijn in het onderwijs. Een belangrijk onderdeel daarbij vormt de ontwikkeling van de Digitale Campus.

2at heeft de ambitie om de (semi)publieke sector in Nederland digitaal te bevrijden. Hierbij wordt digitale flexibiliteit en het structureren van applicaties en processen gezien als rode draad door alle activiteiten. Bij 2at hebben we door het ontwikkelen van de Digitale Campus samen met een aantal toonaangevende partners (Breens Network, Synigo en Visma Advitrae) precies dát gedaan waar wij naar streven.

Het project bestaat onder andere uit een nieuw CRM-student360-platform, een studentenportaal, een studentinformatiesysteem (SIS) inclusief onderwijscatalogus en oplossingen voor flexibel plannen en roosteren. Het resulteert in een totaaloplossing voor studenten, docenten en medewerkers die ervoor zorgt dat de Open Universiteit toekomstbestendig en flexibel is, en dat processen geoptimaliseerd zijn.

Het implementeren van een CRM-systeem is voor 2at bekend terrein, en daar zijn dan ook mooie stappen in gemaakt. "Dit project raakt de haarvaten van de organisatie. We zien dan ook zeer sterk uit naar de samenwerking en hebben er alle vertrouwen in dat we er samen iets moois van gaan maken” aldus prof. dr. Frank van der Duijn Schouten, voorzitter College van bestuur van de Open Universiteit.

Breens Network (partner) heeft net als de Open Universiteit en 2at een passie voor personalisering en flexibilisering in het onderwijs vanuit de visie van een Leven Lang Ontwikkelen. "We willen de geïntegreerde oplossing de komende jaren dan ook graag verder ontwikkelen en daarmee de studentervaring verbeteren” aldus Geert-Jan van der Snoek, CEO van Breens Network. Geert-Jan is ervan overtuigd dat de Open Universiteit hiermee uitstekend anticipeert op de verdere ontwikkeling en innovaties in onderwijs, maar ook op de verdere integratie van onderwijs en de arbeidsmarkt. Hiermee is de Open Universiteit vooruitstrevend en leidend in de academische wereld.

Over de Open Universiteit


De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid,
flexibiliteit en kwaliteit. Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft studiecentra in Nederland en België, de hoofdvestiging ligt in Heerlen.
Voor meer informatie: https://www.ou.nl/

Over 2at


2at werkt samen met organisaties om hen in staat stellen hun publieke bijdrage sneller, slimmer en eenvoudiger te realiseren. Te vaak wordt de ladder nog tegen de verkeerde muur gezet, waardoor technologie niet bevrijd, maar beperkt. Het doel is om met technologie te bevrijden en zo nieuwe kansen te creëren. De kracht ligt in het normaal laten lijken van revolutionaire ontwikkelingen, en dat is tegelijkertijd de grootste uitdaging. Dit vraagt om een hechte samenwerking, waarin een doordachte analyse en concrete acties elkaar snel afwisselen en er samen tot een slimme oplossing gekomen wordt. 2at is gevestigd in Utrecht en bediend vanuit daar de hele Nederlandse markt.
Voor meer informatie: www.2at.nl

Joost Bentvelsen Auteur

Vraag een demo aan

Op zoek naar extra inspiratie?

Heeft de informatie op onze website je weten te triggeren of ben je op zoek naar specifieke informatie? Vraag dan eens een demo aan en laat ons in de opmerking weten waar je naar op zoek bent. Wij vertellen je graag meer over onze visie, strategie of kennis op het gebied van technologie.

Overig nieuws

Contact Reykjavikstraat 1
3543 KH Utrecht
030-8008000
contact@2at.nl