02 februari 2023

De kracht van het Power Platform

De veranderingen in de IT-wereld brengen veel nieuwe mogelijkheden met zich mee. Door de toepassing van low-code, worden organisaties beter gestructureerd en wordt het werken een stuk eenvoudiger. Het Microsoft Power Platform maakt deze verandering binnen een organisatie mogelijk. Een zeer krachtig platform waarbij u organisatiebreed op een flexibele en datagedreven manier kunt werken.

Het Microsoft Power Platform biedt verschillende mogelijkheden aan. Zo zijn er ruim 350 standaard koppelingen en applicaties, waaronder Microsoft 365 en Dynamics 365. Naast dit kunnen er ook custom made integraties worden gemaakt met applicaties van derden. Dit moet wel door professionals gedaan worden, omdat dit complexer is dan het koppelen van normale applicaties. Het Microsoft Platform is een platform waar heel de organisatie gebruik van kan maken, waardoor iedereen beschikt over alle benodigde informatie. Wij vertellen u graag meer over deze  uiteenlopende mogelijkheden.

De mogelijkheden van het Power Platform


Het gebruiken van het Microsoft Power Platform zorgt voor aanzienlijke verbeteringen binnen een organisatie. Er zijn echter 4 belangrijke punten waar de meerwaarde van het platform echt goed zichtbaar zijn.

Zelfstandig applicaties maken


Eenvoudig een applicatie realiseren door gemakkelijke bouwstenen en verbindingen. Hierdoor kan iedereen een ‘Power App’ maken en delen met collega’s.

Samenwerken als nooit tevoren


Low-code kan afdelingen, ketens en organisaties makkelijker met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat elke doelgroep een persoonlijke ervaring geboden wordt die past bij de situatie.

Datagedreven innovaties


Veel werk dat nu nog handmatig gedaan wordt kan door de juiste toepassing van data geautomatiseerd worden. Met het Power Platform kunnen we eenvoudig data uit verschillende bronnen bij elkaar voegen en in een digitaal proces incorporeren. Door middel van low-code AI-toepassingen kunnen processen verrijkt worden met intelligentie om grote hoeveelheden data te verwerken, iets waar zeker mensen nog de nodige moeite mee hebben.

Iedereen kan zich wegwijs maken met Power Platform


Waar je voorheen nog een echte IT-deskundigen moest bellen voor technische hulp, is dat nu verleden tijd. Met het Power Platform kan iedereen zich gemakkelijk wegwijs maken binnen het maken van applicaties. Beginners tot ervaren mensen, iedereen kan zelf tot oplossingen komen. Dit maakt ruimte voor specialisatie.De IT-afdeling heeft nu meer tijd om zich te focussen op de complexe ICT-vraagstukken, regie en doorontwikkeling om zijn of haar organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Maar hoe zien we dit in de praktijk terug? Wij hebben de verandering bij TenneT teweeggebracht door middel van low-code technologie aan de hand van het Microsoft Power Platform. Deze casus wordt in een andere blog verder onder de loep genomen. Wel kunt u hier alvast de volledige casus downloaden in de vorm van een whitepaper.

Bent u zelf nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neemt dan gerust contact met ons op!
Dave Kiwi Auteur

Vraag een demo aan

Op zoek naar extra inspiratie?

Heeft de informatie op onze website je weten te triggeren of ben je op zoek naar specifieke informatie? Vraag dan eens een demo aan en laat ons in de opmerking weten waar je naar op zoek bent. Wij vertellen je graag meer over onze visie, strategie of kennis op het gebied van technologie.

Overig nieuws

Contact Reykjavikstraat 1
3543 KH Utrecht
030-8008000
contact@2at.nl