19 oktober 2022

Flexibel onderwijs in een digitale wereld

De wereld waarin wij leven staat steeds meer in het teken van data en digitale netwerken. Door de continue ontwikkelingen in de wetenschap en de beroepenmarkt is het onderwijs ook genoodzaakt om in dit tempo te volgen. Het onderwijs moet relevant en up-to-date blijven om sneller mee te bewegen in een wereld waar technologie zich constant optimaliseert. Maar dit is nog een flinke uitdaging.

Herdefinieer onderwijs in een digitale wereldDoor de uitbreiding aan het takenpakket van het onderwijs, lijkt maar geen einde te komen aan de verwachtingen van de onderwijsinstelling. Tegenwoordig verwacht men dat ook het faciliteren, begeleiden en aanbieden van opleidingen aan alumni wordt opgepakt. Het Ministerie van onderwijs heeft als ambitie dat er een transformatie in gang moet worden gezet, waarin iedereen een eigen leerroute uit kan stippelen. Dit is een flinke uitdaging waar technologie een flinke rol in gaat spelen. Om deze transitie soepel te bewerkstelligen is het ook belangrijk dat er draagvlak wordt gecreëerd, voornamelijk tussen het onderwijs en ICT.

Iedereen een eigen leerroute voor een leven lang lerenDe overheid weet dus precies wat het wil en de vraag naar afwisseling en flexibilisering in het onderwijs neemt daarom ook toe. Er liggen technologische mogelijkheden, maar uit de praktijk blijkt dat dit niet altijd haalbaar is. Dit veranderingsproces brengt diverse uitdagingen met zich mee. We moeten om kunnen gaan met onzekerheden en tegelijkertijd zorgen dat de componenten goed op elkaar aansluiten om een soepele transitie te bewerkstelligen. Ook veranderingen van de interne cultuur en de mindset van ‘denken’ naar ‘doen’ is iets dat meespeelt.

Mee gaan met de veranderingOnderwijsinstellingen staan dus voor een groot aantal uitdagingen. Hier staat men echter niet alleen voor. In samenwerking met een aantal kennispartners als: Microsoft Education, Breens Network en Arlande, organiseert 2at het masterclass: Flexibel onderwijs in een digitale wereld. De specialisten van de Masterclass staan klaar om uw organisatie te helpen bij de eerste stappen richting een nieuwe manier van werken. De experts van de masterclass gaan u en uw organisatie helpen om een doeltreffende transformatie te ondergaan, waarbij de potentie van een integraal technologisch platform volledig kan worden. We werken naar een gezamenlijk doel: flexibel onderwijsaanbod, dat beter inspeelt op de wensen van studenten en organisaties.


Klinkt deze masterclass interessant? Lees hier meer over op onze evenementpagina of download de brochure
Joost Bentvelsen Auteur

Vraag een demo aan

Op zoek naar extra inspiratie?

Heeft de informatie op onze website je weten te triggeren of ben je op zoek naar specifieke informatie? Vraag dan eens een demo aan en laat ons in de opmerking weten waar je naar op zoek bent. Wij vertellen je graag meer over onze visie, strategie of kennis op het gebied van technologie.

Overig nieuws

Contact Reykjavikstraat 1
3543 KH Utrecht
030-8008000
contact@2at.nl