31 augustus 2023

Digitale transformatie - Echt transformeren door continue verbetering in plaats van 'Big Bang Projecten'

Digitale transformatie omvat de fundamentele herstructurering van operationele processen binnen een organisatie. Het doel van digitale transformatie, zoals beschreven door het onderzoeks- en adviesbureau McKinsey, is het opbouwen van concurrentievoordeel of een geoptimaliseerde dienstverlening door voortdurende technologie-implementaties in te zetten om zowel de klantervaring te verbeteren als de kosten te verlagen.

Net als veel vaak gebruikte termen heeft "digitale transformatie" verschillende betekenissen voor verschillende mensen, wat leidt tot onnodig veel verwarring. Digitale transformatie is essentieel voor organisaties, niet alleen om de relatie met de doelgroep te onderhouden, maar ook om te kunnen overleven. Wanneer organisaties niet duidelijk kunnen definiëren wat digitale transformatie inhoudt en hun organisatie niet kunnen afstemmen op een specifiek programma, kunnen ze geen enkel succes verwachten.

Digitale Transformatie versus Bedrijfstransformatie

Digitale transformaties verschillen van zowel kleine als grote bedrijfstransformaties. Bedrijfstransformaties worden meestal afgerond zodra het nieuwe gedrag is bereikt. Daarentegen zijn digitale transformaties langdurige inspanningen om continue verbetering en verandering binnen een organisatie te bewerkstelligen. En met "langdurig" bedoel ik echt op de lange termijn; de meeste leiders zullen gedurende hun hele loopbaan betrokken blijven bij deze reis. Dit komt doordat technologie niet alleen steeds dieper wordt geïntegreerd in bedrijven, maar ook voortdurend evolueert.

Architectuur als voorwaarde voor digitale transformatie

Naast de vereisten voor een duidelijke strategie, toegang tot data, sterke adoptie en verandermanagement, is er vaak ook behoefte aan een omgeving die snelle, relatief kleinere implementaties op een verantwoorde manier mogelijk maakt, met voortdurende verbeteringen gebaseerd op snelle feedbacklussen. Dit is essentieel om daadwerkelijk en voortdurend een digitale transformatie te kunnen ondergaan, met de nadruk op voortdurende verandering. Terwijl bedrijfstransformaties vaak een eindpunt bereiken, is dit geenszins het geval bij digitale transformatie, en het is noodzakelijk om in een voortdurende cyclus door te blijven ontwikkelen en zo verdere digitale transformatie te bewerkstelligen.

Digitaal transformeren met Microsoft Technologie

Bij 2at begrijpen we dit als geen ander en ondersteunen wij organisaties in deze transformatie middels onze 'Fast Lane' aanpak, waarin wij nieuwe standaarden willen neerzetten. Onze Fast Lane aanpak is ontworpen om uw implementatieproces efficiënt en gestroomlijnd te laten verlopen. De kern van deze aanpak is gericht op snelle onboarding en aanpassing, zodat uw organisatie snel kan profiteren van onze oplossingen en wendbaar is voor verandering.

Met moderne cloudplatforms, low-code applicaties en datatechnologie hebben we de tools in handen om de dienstverlening (in de publieke sector) daadwerkelijk te verbeteren. Hierbij hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden om sneller, slimmer en eenvoudiger te werken. We moeten technologie alleen op de juiste manier inzetten. Wanneer de oplossing effectief is, omarmen mensen deze vanzelf en leren we door te doen wat er beter kan. In actie komen is waar de digitale transformatie begint.

Onze oplossingen zijn ontworpen voor een snelle implementatie-uitrol, waardoor snelle verandering in uw organisatie mogelijk is. En misschien nog relevanter, ze bieden de mogelijkheid om op basis van betrouwbare Microsoft Technologie voortdurend te blijven ontwikkelen met inzichten uit de praktijk.

Wilt u uw organisatie meer in beweging krijgen en wilt u meer weten over onze werkwijze en gerelateerde oplossingen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een demo aan.  

Dave Kiwi Auteur

Vraag een demo aan

Op zoek naar extra inspiratie?

Heeft de informatie op onze website je weten te triggeren of ben je op zoek naar specifieke informatie? Vraag dan eens een demo aan en laat ons in de opmerking weten waar je naar op zoek bent. Wij vertellen je graag meer over onze visie, strategie of kennis op het gebied van technologie.

Overig nieuws

Contact Reykjavikstraat 1
3543 KH Utrecht
030-8008000
contact@2at.nl