Wat de Virtual Research Environment betekent voor onderzoek

De VRE biedt onderzoekers een flexibele, veilige en kost efficiënte onderzoeksomgeving.

 • Met een druk op de knop de juiste software en rekenkracht
 • Digitale aanvraagproces onder regie
 • Flexibel op- of afschalen op basis van veranderende behoefte
 • Verbruik en budget is nog nooit zo inzichtelijk geweest

Hoe helpt de VRE instellingen

Profiteer van een volledige regie op onderzoek in de cloud

Flexibel
De VRE is ideaal voor een organisatie met uiteenlopende eisen aan IT-capaciteit. Naarmate de behoefte groeit, is het eenvoudig om uw cloudcapaciteit op te schalen. Omgekeerd, als je een tijdje minder capaciteit nodig hebt, is het ook gemakkelijk om af te schalen.
Veilig samenwerken
Neem deel aan collaboratieve workspaces, veilig in de Microsoft cloud en met de juiste softwaretoepassingen en rekenkracht. Wanneer uw gegevens in de cloud worden opgeslagen, hebt u er toegang toe, ongeacht wat er met uw apparaten gebeurt. Nodig collega onderzoekers of studenten uit om mee samen te werken of start een onderzoek dat instellingen overstijgt.
Kostenefficiënt beheer
Blijf in controle en vergaar inzicht in het cloud verbruik. Aanschaf van dure hardware of kosten voor installatie en beheer van eigen datacenters behoren tot het verleden. Betaal enkel voor wat men gebruikt. Integreer met bestaande budgetaanvraagsystemen zodat kosten worden gekoppeld aan een kostenplaats. Creëer transparantie voor gebruikers en verstuur een melding wanneer het budget-plafond wordt benaderd.

Geen woorden, maar daden

Ontdek hoe andere organisaties zijn geholpen door de Virtual Research Environment

De kracht van eenvoud

Benut alle functionaliteiten

 • Aanvraag workflow
 • Gebruiksvriendelijke configuratie
 • Budget controle
 • Flexibel op- of afschalen

De gebruiker logt in op de VRE-portal via de vertrouwde AD-verificatie van zijn organisatie. De gebruiker kan een werkplek aanvragen via het eenvoudige aanvraagformulier. Hier kiest hij onder andere voor een template waarin door de organisatie beschikbaar gestelde software wordt geïnstalleerd.

De gebruiker vraagt via het eenvoudige aanvraagformulier een workspace aan. Een door de organisatie ter beschikking gestelde template zorgt voor de juiste rekenkracht en onderzoeksoftware. De maandelijkse kosten zijn direct zichtbaar.

Het budget en kostenplaatsnummer dat in het aanvraagformulier wordt opgegeven, worden via het VRE-portaal naar een budgetaanvraagsysteem van de universiteit of naar een goedkeurder gestuurd. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, maakt de VRE-portal de omgeving in Azure aan.

In een handomdraai past de gebruiker de specificaties aan. Of het nu gaat om extra geheugen, rekenkracht, budgetverhoging of een verlenging, de VRE is in mum van tijd aangepast aan de behoefte. Schakel workspaces (automatisch) uit voor een kostenbesparing.

Meer informatie, voorbeelden, events of podcasts over dit onderwerp?

Er is nog veel meer te ontdekken

Luister naar Jan Hein's visie over het onderwijs 03 min 37 sec

Demo aanvragen of meer informatie?

Get in touch

Problemen zijn er om verholpen te worden. Is er een probleem en is door de digitale bomen het bos niet meer zichtbaar? Alles begint met een goed gesprek. Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jullie op.
  Demo aanvragen
  Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
  Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

  Contact Reykjavikstraat 1
  3543 KH Utrecht
  030-8008000
  contact@2at.nl