App Innovation Game

Powered by Catalyst

De wereld is in transitie. Om bij te blijven willen en moeten overheden versnelt digitaliseren. Low code technologie biedt nieuwe wendbaarheid en bevrijdt organisaties van rigide systemen. Tijdens de App Innovation Game maak je kennis met de technologie en ervaar je de voordelen voor jouw organisatie. De App Innovation Game biedt een enerverende ervaring, waarbij samen ambitieuze digitale doelen gesteld worden, gericht op het innoveren van de publieke sector. In drie workshops werken we van strategische uitdagingen naar concrete doelen en realistische oplossingen. Met de App Innovation stappen we samen buiten bestaande kaders en gebruiken we technologie om tot nieuwe oplossingen te komen. En zo versnelt te digitaliseren.

Binnen één maand klaar voor uw eerste MVP

Het doel?

In drietal workshops “Overmorgen, Vandaag & Morgen”, werken we van een strategie naar een route kaart voor versnelde digitalisering. We definiëren ook eerste concrete scenario’s waarbij uw organisatie in het hier en nu kan beginnen.

Workshop week 1:
de organisatie van overmorgen
Workshop week 2:
de organisatie van morgen
Workshop week 3:
de organisatie van vandaag

Begin met het einde in gedachten

Workshop Overmorgen

Digitale transformatie gaat niet alleen om techniek, maar vooral over hoe overheden nieuwe mogelijkheden omarmen en inzetten om nieuwe waarde voor burgers en ondernemers te creëren. Als gemeente moet je bepalen welke strategische prioriteiten je stelt. Wil je de betrouwbaarste, de meest professionele, de snelste of juist de klantvriendelijkste overheid zijn? Sta je voor de beste kwaliteit, innovatie of flexibiliteit? Of is het vooral belangrijk dat je het heel e ciënt doet? Deze keuze heeft veel impact hoe je digitalisering vormgeeft.

In de eerste workshop van de driedelige workshopreeks nemen we de langetermijn ambities onder de loep. Bepalen we de waarde propositie en daarbij behorende prioriteiten. Hier maken we challenge statements van, dit zijn de strategische uitdagingen die horen bij jouw gemeente van Overmorgen. De statements wordt in de volgende workshops stapsgewijs ontleed.

Bedenk nieuwe oplossingen

Workshop Morgen

Het doel van de tweede workshop is om concrete oplossingen te bedenken en te prioriteren. De oplossingen met de meeste potentie worden met behulp van onze App Canvas tot in detail uitgewerkt. De App Canvas nodigt uit om buiten bestaande kaders te denken. En toetst de apps op strategische belang, praktische waarde en aalbaarheid.

De meest waardevolle App innovaties gaan door naar de pitchronde voor hoger management. Zij bepalen uiteindelijk welke Apps als de winnaar uit de bus komen, en verder uitgewerkt zullen worden. Op basis van de prioriteiten van het management wordt een globale routekaart voor de aankomende jaren opgesteld. De routekaart biedt inzicht in scenario’s die het snelst opgepakt kunnen worden. Deze scenario’s worden in de derde workshop uitgewerkt.

Werk maken van de toekomst

Workshop Vandaag

In de derde workshop maken we zaken concreet. We bepalen de NOW-scope. Wat kunnen we in het hier en nu, met de moderne technologie realiseren en wat kan de organisatie aan aan en hoe vertalen we dit in een actieplan?

Tijdens de workshop definiëren we, met de strategische prioriteiten als uitgangspunt, een Minimal Viable Product. En combineren we functionele mogelijkheden van low code technologie met bestaande technische en organisatorische condities.

Na de App Innovation Game ben je klaar om versnelt te digitaliseren en uw eerste app op korte termijn te lanceren.
Deliverables
  • Visiedocument voor digitale transformatie met belangrijkste thema’s en uitdagingen.
  • Routekaart voor procestransformatie voor de korte, middellange en langere termijn.
  • Uitgewerkte solutions op basis van Apps Canvas voor vandaag en morgen.
  • Globaal solution architectuur van eerste apps.
  • Actie en adoptie plan voor de eerste Apps.

Dit levert de App Innovation Game jouw organisatie op

Meld je aan voor de app innovation game.

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

Contact Reykjavikstraat 1
3543 KH Utrecht
030-8008000
contact@2at.nl