Samen de beste ICT-oplossingen in het onderwijs realiseren

SURF

Al meer dan 30 jaar is SURF de ICT-samenwerkingsorganisatie van onderwijs en andere onderzoeksinstellingen in Nederland. SURF is een coöperatieve vereniging waarin de leden hun krachten bundelen. Binnen SURF werken universiteiten, hogescholen, mbo-instellingen, umc’s en onderzoeksinstellingen samen om de best mogelijke digitale diensten in te kopen, te ontwikkelen en om kennisdeling te stimuleren door steeds te blijven innoveren. Voor deze gevestigde naam binnen het onderwijs heeft 2at het SURFMarket portaal mogen realiseren en implementeren waarmee instellingen licenties en diensten aanschaffen en beheren.

Wilt u meer over deze implementatie lezen?

Het grote plaatje volledig in beeld door slimme koppelingen

De situatie

SURF werkte voorheen met één centraal systeem waarin allerlei systemen en functionaliteiten van derden werden gecombineerd om de organisatie centraal te laten werken. Onderdelen hiervan waren een productinformatie management systeem (PIM), content management systeem (CMS), financieel systeem, contractafhandeling en andere systemen die essentieel zijn voor het functioneren van een organisatie. In de praktijk bleek dit systeem niet goed te beheren en schoot het op veel fronten functioneel tekort. Hieruit volgde de wens voor vervanging van het bestaande centrale systeem, naar verschillende specifieke systemen die ieder maximaal functioneel waren voor één specifieke taak. Aan 2at de vraag om een portaal te realiseren en al deze decentrale systemen te koppelen zodat de gebruiker één optimale en integrale ervaring beleeft gedurende het inkoopproces. 

Complex naar simpel - it

Dynamics als backoffice en centraal relatiemanagement systeem

De oplossing

Het SURFMarket portaal is een ontwikkelde applicatie met Microsoft Dynamics 365 als primair backend systeem. Vanuit dit systeem faciliteert SURF softwarelicenties voor onderwijsinstellingen.

Dit systeem is gekoppeld aan diverse decentrale systemen, dit betreft onder andere Drupal CMS, Exact, het interne productie-informatiesysteem (PIM) en andere systemen. Zo bedient SURF met SURFMarket op een moderne B2B E-commerce wijze alle aangesloten instellingen op een gestroomlijnde manier en komen alle onderdelen uit de normale sales pipeline samen in het platform. De informatie die wordt uitgewisseld bestaat onder andere uit relatie, product, status en financiële contract- en orderinformatie.

Buiten de implementatie van dit ingrijpende project levert 2at ook managed services bestaande uit 24/7 monitoring, doorontwikkeling, beheer, support, patching, hosting en back-ups.

  B2B eCommerce binnen het onderwijs

  De resultaten

  2at heeft SURF met dit portaal de mogelijkheid gegeven om de afhandeling van complexe aankoopprocessen volledig te digitaliseren. Het systeem zorgt vooreen betere klantervaring en excellente processen. 
  Verkoopprocessen vereenvoudigen
  Betere samenwerking tussen leverancier en onderwijsinstelling
  Digitale processen
  Gehele (complexe) verkoopprocessen digitaliseren
  Volledig inzicht
  Volledig inzicht in processen voor zowel klant als leverancier
  Één centraal systeem
  Alle decentrale systemen koppelen tot (centraal) werkend geheel

  Wat kan 2at voor uw organisatie doen?

  Durf te vragen

  Bent u nieuwsgierig naar wat 2at voor u kan betekenen in een soortgelijke of hele andere case? Neem contact op met Joost Bentvelsen en leg uw uitdaging aan ons voor!
  Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
  Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

  Joost Bentvelsen
  Joost Bentvelsen
  Contact Reykjavikstraat 1
  3543 KH Utrecht
  030-8008000
  contact@2at.nl