Gemeente Roosendaal

Efficienter gebruikers ondersteunen met het Microsoft Platform

De Gemeente Roosendaal heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de twaalfde en dertiende eeuw. Deze stad maakte al lange tijd deel uit van het hertogdom Brabant en bloeide op dankzij de opkomst van turfstekerij en de levendige handel via de Roosendaalse haven.

Vandaag de dag blijft de gemeente Roosendaal zich ontwikkelen, zij het in een meer gedigitaliseerde wereld dan vroeger. Deze digitalisering brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, vooral wanneer er gebruik wordt gemaakt van verschillende softwaresystemen en communicatie verloopt via diverse kanalen en de verantwoordelijkheid voor ondersteuning op de schouders komt te liggen van de applicatiebeheerders.

Deze casus onthult hoe het Microsoft Platform applicatiebeheerders ondersteunt bij het beantwoorden van vragen van medewerkers over de gebruikte applicaties, met behulp van een speciale applicatie en een intelligente chatbot.

Efficiënt beheer van werkvoorraad en effectieve gebruikersondersteuning

De situatie

In de gemeente Roosendaal, zoals in veel andere gemeenten, worden diverse software systemen gebruikt. De verantwoordelijkheid voor het ondersteunen van gebruikers ligt grotendeels bij functioneel beheerders. Gedurende de week worden zij geconfronteerd met talrijke vragen. Echter, voorheen ontvingen zij verzoeken via verschillende kanalen, zoals e-mails, telefoontjes en persoonlijke bezoeken. Dit leidde tot complexe situaties en maakte het moeilijk voor de beheerders om grip te houden op hun werkvoorraad en gebruikers op de juiste manier te ondersteunen.

Om applicatiebeheerders beter te ondersteunen bij het beantwoorden van vragen van medewerkers over het gebruik van applicaties, hebben we de volgende oplossing geïmplementeerd.

Dataverse als fundament digitale campus

Verbeterde gebruikerservaring en interactie met het Microsoft Power Platform

De oplossing

Ons project heeft als primaire doelstelling het ondersteunen van applicatiebeheerders bij het beantwoorden van vragen van medewerkers over de gebruikte applicaties. Met behulp van het Microsoft Power Platform hebben we een uitgebreide oplossing ontwikkeld met twee belangrijke componenten: een applicatie voor de beheerders en een Teams-chatbot voor de gebruikers.

De beheerdersapplicatie biedt inzicht in hun werkvoorraad en prioriteiten. Inkomende verzoeken worden automatisch toegewezen aan de juiste beheerders, en de afhandeling ervan gebeurt binnen de applicatie. Hier zijn ook kennisbankartikelen beschikbaar om snelle en nauwkeurige afhandeling te bevorderen. Alle communicatie met betrekking tot een verzoek blijft binnen hetzelfde ticket, wat de informatie goed georganiseerd houdt. Bovendien biedt de applicatie inzicht in vergelijkbare verzoeken, waardoor efficiëntie wordt gestimuleerd. In gevallen waar escalatie nodig is, kunnen beheerders de verzoeken doorsturen naar externe leveranciers, terwijl ze toch controle behouden over het proces.

Daarnaast hebben we een Teams-chatbot geïmplementeerd om gebruikers te helpen bij het indienen van verzoeken en het controleren van de status ervan. Deze chatbot verbetert de gebruikerservaring door snelle en directe interactie mogelijk te maken.

In essentie biedt onze oplossing een effectieve en geïntegreerde aanpak voor het afhandelen van vragen en verzoeken met betrekking tot de gebruikte applicaties. Dit leidt tot een verbetering van de algehele productiviteit en tevredenheid van zowel medewerkers als beheerders in de gemeente Roosendaal. Hieronder hebben we alle voordelen van deze oplossing voor u op een rijtje gezet.

  Gemeente Roosendaal - Efficiënter samenwerken en verbeterde service

  De resultaten  Compleet en actueel 360-graden studentbeeld
  Verbeterde afhandeling en meer controle
  Onze implementatie heeft geleid tot aanzienlijk meer controle en grip op de afhandeling van tickets binnen het functioneel beheerteam. Hierdoor is de efficiëntie binnen het team aanzienlijk verbeterd. De verhoogde efficiëntie heeft geresulteerd in snellere en effectievere reactietijden op tickets, wat de algehele tevredenheid van de aanvragers aanzienlijk heeft verhoogd. Aanvragen worden nu sneller en accurater beantwoord, wat een positieve impact heeft op de gebruikerservaring.
  Gepersonaliseerde omnichannel communicatie
  Flexibiliteit bij toevoegen of aanpassen van applicaties en processen
  Onze oplossing heeft het functioneel beheerteam van de gemeente Roosendaal in staat gesteld om moeiteloos nieuwe applicaties en processen toe te voegen of aan te passen. Dit heeft de organisatie aanzienlijk flexibeler gemaakt, waardoor ze snel kunnen reageren op veranderende behoeften en nieuwe vereisten. Het vermogen om nieuwe processen en applicaties snel en zonder gedoe te creëren, draagt bij aan de wendbaarheid van de organisatie en versterkt haar vermogen om innovatief te opereren in een snel veranderende omgeving. Dit resulteert in een verbeterde dienstverlening en meer tevredenheid bij zowel interne als externe stakeholders.

  Wat kan 2at voor uw organisatie doen?

  Durf te vragen

  Bent u nieuwsgierig naar wat 2at voor u kan betekenen in een soortgelijke of hele andere case? Neem contact op met Joost Bentvelsen en leg uw uitdaging aan ons voor!
  Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
  Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

  Noortje Molenaar
  Noortje Molenaar noortje@2at.nl
  Contact Reykjavikstraat 1
  3543 KH Utrecht
  030-8008000
  contact@2at.nl